Składniki:
makaron spaghetti
300g mięsa mielonego
puszka pomidorów + pomidor
cebula
dwa ząbki czosnku
oliwa do smażenia
Przyprawy:
sól
pieprz
3/4 łyżeczki cukru
bazylia otarta
przyprawa do kuchni włoskiej/do pizzy i zapiekanek
ok. 2 łyżki keczupu
Mięso podsmażamy na oliwie, dodajemy cebulkę i czosnek.
Kiedy mięso nie będzie już surowe zalewamy je pomidorami z puszki. Dodajemy keczup. Porządnie przyprawiamy, do smaku. Dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Chwilę dusimy.
Makaron gotujemy w solonej wodzie (ja często zapominam :D) al dente. Odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy sosem. Smacznego!
6 komentarze:
Pychota :) Uwielbiam to danie.
wygląda pysznie, chociaż nie przepadam za spaghetti, ale takie z samych pomidorków, mniam!
za takie spaghetti chętnie dam się pokroić! pycha!
taaak, dla mnie spaghetti musi być mocno pomidorowe ;)
Kocham:D
przez Ciebie zrobilam sie glodna! :D
Prześlij komentarz