Składniki:
3 lub 4 dojrzałe banany, rozgniecione (ja trzy zgniotłam, a jednego pokroiłam w kostkę)
1/3 szklanki roztopionego masła (dałam trochę mniej)
3/4 szklanki cukru (można dać mniej, chlebek jest dość słodki)
1 roztrzepane jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki (pszennej)
1/3 szklanki roztopionego masła (dałam trochę mniej)
3/4 szklanki cukru (można dać mniej, chlebek jest dość słodki)
1 roztrzepane jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki (pszennej)
W
przepisie tym nie trzeba używać miksera. W dużym naczyniu wymieszać
roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Wmieszać cukier, roztrzepane
jajko, wanilię. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli.
Wymieszać.
Piec przez godzinę czasu w piekarniku nagrzanym do 170°C, w formie keksówce o wymiarach 10 x 20 cm.
Smacznego :)
1 komentarze:
Lubię ten chlebek, jest pyszny :). Pozdrawiam Cię, młoda blogerko :). Powodzenia w blogowaniu!
Prześlij komentarz