Beziki z czekoladą

Data ważności serka philadelphia z milką dobiegała końca. Trzeba było go do czegoś wykorzystać. Od razu w oczy rzucił mi się przepis na te bezy i wiedziałam, że to jest to. Delikatne, kształtne, takie na jeden kęs.W oryginale są z nutellą, ale tak naprawdę to wydaje mi się, że byłyby za słodkie. Moim zdaniem philadelphia z milką bardziej pasuje, bo pod względem słodkości te bezy są w sam raz.
Przepyszne, trzeba tylko pamiętać, aby studzić je w uchylonym, wyłączonym piekarniku. To bardzo ważne, bo pierwszą partię wyjęłam od razu i po jakimś czasie zrobiła się miękka. Myślę, że to właśnie przez to, bo druga blacha bezików wyszła dobrze. Co prawda były tak samo smaczne, ale zdecydowanie efektowniej i ładniej wyglądały te drugie.
przepis znalazłam tu


Składniki (dwie blaszki):
2 białka
90-100 g cukru
1 łyżeczka octu winnego jasnego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
serek philadelphia z milką

Pianę ubijam na sztywno dodając stopniowo cukier. Dodaję ocet i mąkę ziemniaczaną i mieszam. Przy pomocy łyżki lub szprycy nakładam porcje piany na papier do pieczenia. Wstawiam do nagrzanego do 110°C piekarnika i piekę ok. 40-45 minut. Każdą blachę ciasteczek piekę osobno i studzę w uchylonym piekarniku. Po przestudzeniu przekładam serkiem czekoladowym i sklejam po dwa. Smacznego.

9 komentarze:

Magda at: 25 sierpnia 2012 12:10 pisze...

porywam kilka sztuk! :)

Becia at: 25 sierpnia 2012 12:17 pisze...

Proszę bardzo :3

teenager ;) at: 25 sierpnia 2012 13:14 pisze...

bezy to pyszne ciasteczka , zawsze je lubiłam ,są takie lekkie ;) fajny pomysł na przełożenie je czekoladą ;p
przeczytałam ,że kochasz Anglię i ten język i ich kulturę ,dziewczyno ja mam to samo , super ,że jest więcej takich osób.uczysz się gdzieś angielskiego ?

slyvvia at: 25 sierpnia 2012 16:19 pisze...

Wyglądają prześlicznie. Narobiłaś mi ochoty :D

Becia at: 25 sierpnia 2012 19:15 pisze...

Tak, od pierwszej klasy podstawówki chodzę na dodatkowe zajęcia. Sprawia mi to wieelką przyjemność. Cieszę się, że nie jestem sama ;)

Emcia Pichci! at: 26 sierpnia 2012 10:32 pisze...

ślicznie wyszły! uwielbiam takie bezy!

GrowingUp at: 26 sierpnia 2012 16:08 pisze...

Kocham bezy!;)

blissful at: 27 sierpnia 2012 13:00 pisze...

Są przeurocze, i na pewno również są pyszne :)

Beatrice at: 27 sierpnia 2012 15:14 pisze...

Pysznie wyglądają! świetne połączenie bezów z czekoladą!

Prześlij komentarz

Search This Blog

Obserwatorzy

Obserwatorzy Google+

Etykiety

awokado (1) Babki (1) bakalie (3) banany (4) beszamel (1) bez pieczenia (7) bezy (6) białka (1) białko (4) biszkopt (4) Boże Narodzenie (6) bób (2) brkfst (8) bułki słodkie (9) chleb (4) ciasta (25) Ciasteczka (12) ciastka (15) Ciasto drożdżowe (20) ciasto francuskie (2) ciasto kruche (13) ciecierzyca (2) coś słodkiego (77) cukinia (5) curry (2) cykl tematyczny (8) cynamon (10) cytryna (1) czekolada (23) Dania główne (21) desery (13) do pieczywa (7) domowy fast food (4) dynia (2) fasola (5) faworki (1) gryczanka (1) Halloween (1) herbatniki (3) hummus (2) jagody (2) jajka (2) jesień (19) kaczka (1) kakao (9) kandyzowane owoce (2) karmelizowane owoce (2) kasza (5) kasza jaglana (1) kokos (2) koktajl (2) komosa ryżowa (1) kremówka (4) kruszonka (4) kuchnia angielska (5) kuchnia chińska (1) kuchnia francuska (3) kuchnia włoska (6) lato (9) lody (2) lukier (3) majonez (3) makaron (7) maliny (1) mango (1) masło orzechowe (4) mąka orkiszowa (1) mąka pełnoziarnista (13) mięsne (6) mleko roślinne (2) moje gadanie (3) muffinki i babeczki (7) na śniadanie (48) naleśniki (6) nasiona chia (1) niekulinarnie (3) nutella (2) obiadowe (33) omlet (4) orzechy (2) owoce (26) owsianka (7) pancakes (4) pączki (1) pieczywo (1) pierniki (1) pierogi i kluski (5) pierś z kurczaka (4) pizza (2) Placki naleśniki i pierogi (19) podróże (1) proteinowe (1) przekładane (3) raw (1) ricotta (2) rogaliki (2) rolada (1) ryby (1) ryż (5) sałatki (4) scones (1) serek wiejski (1) serniki (3) smoothie (1) soczewica (2) szpinak (3) szybkie (26) śliwki (4) tarty (6) tłusty czwartek (2) torty (5) trufle (2) truskawki (2) vegan (1) warzywa (23) warzywa faszerowane (2) wege (4) Wielkanoc (2) współpraca (3) wytrawnie (15) zakwas (1) zapiekanki (3) zdrowe (24) zima (14) zupy (3) żółtka (4)