Jak już mówiłam, będzie dotyczył śniadań. Na pierwszy ogień idą serniczki z patelni. Robiłam do nich dwa podejścia, dopiero drugie było udane. Najważniejsze jest, żeby dodać sporo mąki, bo inaczej placuszki nie będą się dawały odwrócić na patelni. Są pyszne, bardzo polecam, z jakimś sosem owocowym byłyby już w ogóle obłędne...
SERNICZKI Z PATELNI
Składniki (6 serniczków):
200g twarogu
1 jajko
łyżka cukru/miodu
3 duże łyżki mąki
Białko oddzielamy od żółtka, ubijamy. Żółtko łączymy z twarogiem, cukrem/miodem, delikatnie dodajemy ubite na sztywno białko. Dodajemy mąkę, ostrożnie mieszamy.
Smażymy na natłuszczonej patelni z dwóch stron (serniczki są delikatne, uważamy przy przewracaniu). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
10 komentarze:
Ojej, uwielbiam te serniczki :) To jeden z najlepszych śniadanio-deserów, jaki można stworzyć!
Te serniczki są pyszne robiłam je
cudowne serniczki:)
pycha, kocham serniczki ♥
te serniczki są genialne , uwielbiam !
Czyli już wiem, co będziemy jadły na śniadanko przy najbliższym nocowaniu :>
hehe, spoczii
świetny pomysł na pyszne śniadanie :)
mmmm ... właśnie zajadam .Polałam sokiem wiśniowym domowej roboty :) i wkroiłam jabłko .
a tak w ogóle to można Cię wynająć na resztę wakacji? gotowałabyś mi :))heh:)
pozdrawiam :)
bardzo się cieszę, że smakowały :)
hahahah, co za propozycja :D bardzo mi miło!
Prześlij komentarz