SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
Składniki (2 porcje):
woreczek brązowego ryżu (100g)
puszka kukurydzy
puszka tuńczyka w sosie własnym
sól
ew. majonez
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać. Ewentualnie dodać majonez. Smacznego!
6 komentarze:
Niby proste, ale bardzo smaczne :)
Klasyk :) I to jaki smaczny!
Pomysl mi sie podoba, szkoda, ze brakuje w przepisie proporcji - wszak puszka puszce nierowna...
pychota !! tuńczyk i kukurydza, lubię to :) zrobię sobie taką sałatkę, nawet jest dobrym pomysłem na lunch do szkoły :)
Wydaje mi się, że to nie ma tak wielkiego znaczenia, polecam proporcje według własnych upodobań. Wielkości puszek są moim zdaniem podobne i, szczerze powiedziawszy, 30 g tuńczyka więcej czy mniej nie zrobi wielkiej różnicy ;)
Uwieeelbiam ją! :D
Prześlij komentarz