Składniki:
płat ciasta francuskiego
1/3 szklanki cukru
łyżeczka cynamonu
Cukier dokładnie mieszamy z cynamonem.Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy równomiernie cukrem. Następnie zwijamy tak, aby brzegi ciasta spotkały się na środku. Znowu smarujemy cukrem i tak samo zwijamy. Czynności powtarzamy do czasu, aż powstanie nam rulon. Odcinamy około 0,5 cm kawałki ciasta, układamy na blasze tak, aby przypominały serduszka (zdjęcie ostatnie). Pieczemy 7 minut w temperaturze 200stopni (termoobieg). Po tym czasie obracamy ciasteczka i pieczemy kolejne 7 minut (jednak pilnujemy, aby się nie spaliły). Najlepsze po wystygnięciu, smacznego!
9 komentarze:
A miałem pomysł ,żeby je dziś zrobić. :P Wyglądają super! Niemal czuję ten cynamon :P
śliczne! :)
Ach, co za wspaniałe słodkości :)
jakie urocze!:))
Były pyszne
no takie słodkości niczego sobie :D
kocham takie ciastka. teraz az mi slinka cieknie :P :)
Były świetne Beć <333
przepis szybki dlatego lepiej nie oczekiwac jakis pysznosci
Prześlij komentarz