Przepraszam za zdjęcia, robione na szybko, bo musiałam wychodzić.
Potrzebne będzie nam:
opakowanie niesłonych paluszków (np. Lajkonik Junior)
100g czekolady mlecznej
100g czekolady białej
różne posypki (u mnie pokruszone orzechy, posypka cukrowa, wiórki kokosowe)
Paluszki maczamy w czekoladzie do 2/3 swojej wielkości. Obtaczamy w posypkach i odkładamy do zastygnięcia do lodówki. Podawać schłodzone, bo inaczej czekolada zacznie się rozpływać.
9 komentarze:
<3
wow jak świetnie wyglądają ;)
fajne, proste, do wyproowania! :)
a ja bardzo lubię
grunt to zaintrygować!
Dla mnie to absolutna nowość- ale świetna inspiracja na niedrogie i efektowny imprezowe fingerfood !
o tak, doskonale się sprawdza na wszelkich przyjęciach ;)
super! musze przygotowac w najblizszym czasie na jakies spotkanie ze znajomymi :)
trochę późno pytam, ale czy ich smak odbiega mocno od oryginalnych pocky? ; v ;
Prześlij komentarz