TRUFLE FASOLOWE
Składniki
(ok. 16 trufli):
puszka fasoli czerwonej 240g
2 czubate łyżki ciemnego kakao
łyżeczka stewii (bądź innego słodzidła do smaku)
rodzynki/daktyle/orzechy do nadziania
ew. wiórki kokosowe do obtoczenia
Czerwoną fasolę odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Przekładamy do miseczki, dodajemy kakao i stewię, wszystko blenderujemy na gładką masę. Wilgotnymi rękami formujemy kuleczki, w każdej z nich zalepiamy rodzynkę-słodką niespodziankę :) Gotowe trufle obtaczamy w kakao lub wiórkach kokosowych. Wkładamy do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego! :)
4 komentarze:
bardzo fajny pomysł! chętnie skorzystam z pomysłu, bo wydaje się być bardzo smaczny, a jak zdrowo to tym bardziej zachęca :)
super pomysł! zrobię :)
wygląda super !
Świetny pomysł! Ślicznie wyglądają :)
Prześlij komentarz